Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός πήρε από τους τζιχαντιστές το πιο στρατηγικό ύψωμα στη νοτιοδυτική Συρία

Ο συριακός στρατός πήρε από τους τζιχαντιστές το πιο στρατηγικό ύψωμα στη νοτιοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές,

Ο συριακός αραβικός στρατός (κυβερνητικοί) κατέλαβε μετά από σκληρή 48ωρη μάχη με τους τζιχαντιστές μια στρατηγικής σημασίας κορυφή λόφου στην επαρχία της Νταράα, στη νοτιοδυτική Συρία, που είναι και το υψηλότερο ύψωμα της περιοχής.

Με αιχμή της επίθεσης τις ειδικές δυνάμεις «Τίγρεις», ο συριακός στρατός κατέλαβε την Κυριακή το ύψωμα Ταλ Αλ Χαρά απωθώντας τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, προς τα ανατολικά της επαρχίας.

Η κορυφή Ταλ Αλ Χαρά είναι το πιο σημαντικό στρατηγικό σημείο στη νοτιοδυτική Συρία διότι «ελέγχει» μια έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο συριακός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα και εικόνες από την ύψωση της σημαίας της Συρίας στην κορυφή του λόφου.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο λόφος Ταλ Αλ Χαρά καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι οποίοι στη συνέχεια έχοντας αυτό το ύψωμα στην κατοχή τους προχώρησαν στην κατάληψη της δυτικής επαρχίας Νταράα και του νότου της επαρχίας Κουνέιτρα.

Μετά από τέσσερα χρόνια ο στρατός πήρε πίσω το στρατηγικό ύψωμα, πράγμα που προαναγγέλλει και την επικράτησή του στο πεδίο μάχης της νοτιοδυτικής Συρίας.

Σχετικά άρθρα