Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον προορίζει ο Ντούκε για το υπ. Άμυνας στην Κολομβία για να «καθαρίσει» με τους αντάρτες

Ποιον προορίζει ο Ντούκε για το υπ. Άμυνας στην Κολομβία για να «καθαρίσει» με τους αντάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Γκιγιέρμο Μποτέρο, δηλωμένο πολέμιο της συμφωνίας ειρήνης με την πρώην οργάνωση ανταρτών FARC, σκοπεύει να διορίσει υπουργό άμυνας της κυβέρνησής του ο εκλεγμένος πρόεδρος στην Κολομβία Ιβάν Ντούκε (φωτο).

«Θα έχουμε έναν νέο υπουργό Άμυνας, με μεγάλη εμπειρία στο μάνατζμεντ», δήλωσε ο Ντούκε αναφερόμενος στον Μποτέρο, επιχειρηματία και νυν πρόεδρο του εθνικού συνδέσμου εμπορικών επιχειρήσεων (FENALCO) της Κολομβίας.

Ο 70χρονος Μποτέρο, με σπουδές νομικής, χωρίς καμιά πρότερη εμπειρία στα πεδία της άμυνας ή της ασφάλειας, είχε επικρίνει με σφοδρότητα τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε στα τέλη του 2016 ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), της παράταξης που αφοπλίστηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα με το όνομα «Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη».

Ο νυν πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, που υπέγραψε τη συμφωνία, θα εγκαταλείψει την εξουσία την 7η Αυγούστου.

Ο διάδοχός του, Ιβάν Ντούκε, πρώην γερουσιαστής που προώθησε ο δεξιός πρώην πρόεδρος Άλβαρο Ουρίμπε, έχει αναγγείλει ότι θα τροποποιήσει τη συμφωνία ειρήνης και ότι θα επιβάλλει πολύ πιο σκληρούς όρους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), την τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει την ένοπλη δράση της στη χώρα των Άνδεων.

Σχετικά άρθρα