Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Ισόβια σε 72 κατηγορουμένους για δολοφονίες αμάχων στο πραξικόπημα

Τουρκία: Ισόβια σε 72 κατηγορουμένους για δολοφονίες αμάχων στο πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντινούπολη, Πραξικόπημα Τουρκία, Στενά του Βοσπόρου, Τουρκία,

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα Πέμπτη δικαστήριο στην Τουρκία 72 κατηγορούμενους για τον ρόλο τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε κρεμαστή γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος πριν από δύο χρόνια, ενώ αναμένεται να εκδοθούν οι ετυμηγορίες για άλλους 71.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι ότι σκότωσαν εσκεμμένα αμάχους, οι οποίοι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 είχαν υπακούσει σε έκκληση του προέδρου Ερντογάν να αψηφήσουν τους πραξικοπηματίες πάνω σε μια γέφυρα του Βοσπόρου.

Οι ετυμηγορίες ανακοινώθηκαν, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την επέτειο, την Κυριακή, της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος και ο Ερντογάν γιορτάζει την εκλογή του ως του πρώτου επικεφαλής του νέου προεδρικού συστήματος της χώρας.

Η γέφυρα, η οποία μετονομάσθηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», ήταν το επίκεντρο συγκρούσεων τη νύκτα του πραξικοπήματος, με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν διαρκώς εκπομπές για την επέτειο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να παραδίδονται και να τους αφαιρούν τα ρούχα και τα όπλα τους και μαντιλοφορούσες γυναίκες να βρίσκονται αντιμέτωπες με άρματα μάχης στους δρόμους.

Σχετικά άρθρα