Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπουρλότο» έβαλε ο Τραμπ: Απείλησε τη Μέρκελ με αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ

«Μπουρλότο» έβαλε ο Τραμπ: Απείλησε τη Μέρκελ με αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ,

Να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ φέρεται να απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαιώνοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προσέλθει «ζωσμένος» με… εκρηκτικά για τη μη τήρηση της δέσμευσης των μελών της Συμμαχίας για 2% του ΑΕΠ τους για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Στο επίκεντρο των πυρών του Αμερικανού Προέδρου βρέθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στις αμυντικές δαπάνες του Βελγίου και της Ισπανίας.

Μάλιστα, ο Τραμπ φέρεται να έδωσε προθεσμία σε μικρό χρονικό διάστημα ώστε να εξισορροπηθούν οι δαπάνες και από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που υπολείπονται.

Αν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν αμέσως τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους, τότε οι Αμερικανοί θα πορευτούν μόνοι τους φέρεται να είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το DPA επικαλούμενο πολλές πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters oι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ζήτησαν στη συνέχεια από την Ουκρανία και τη Γεωργία, χώρες που δεν ανήκουν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, να αποχωρήσουν από την αίθουσα για μια έκτακτη συζήτηση μεταξύ μόνο των μελών.

Κατά πόσον ο Τραμπ θα κάνει πράξη την απειλή του αν δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή του παραμένει ανοικτό.

Θεωρητικά θα μπορούσε π.χ. να μειώσει τη συμμετοχή της χώρας σε νατοϊκές αποστολές, αλλά τίποτε σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το Reuters, πάντως, μεταδίδει επικαλούμενο δύο δικές του πηγές στη Συμμαχία, ότι ο Τραμπ, αν και τα έψαλλε στους εταίρους, δεν απείλησε με αποχώρηση.

Σχετικά άρθρα