Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάμπις εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην Τσεχία – Ποιοι τον στήριξαν

Ο Μπάμπις εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην Τσεχία – Ποιοι τον στήριξαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντρέι Μπάμπις, Τσεχία,

Με την υποστήριξη των βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας (KSČM), η κυβέρνηση μειοψηφίας στην Τσεχία υπό τον δισεκατομμυριούχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, λαμβάνοντας 105 από τις 200 ψήφους του Σώματος.

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση 16 ωρών ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ράντεκ Βοντράτσεκ ανακοίνωσε ότι «το κοινοβούλιο προσέφερε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση», την πρώτη που αναλαμβάνει την εξουσία με την υποστήριξη του κομμουνιστικού κόμματος από την πτώση του «σιδηρού παραπετάσματος» το 1989.

Το κομμουνιστικό κόμμα θα αποκτήσει έτσι λόγο όσον αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης συμμαχίας -αποτελείται από το λαϊκιστικό Κίνημα Ανικανοποίητων Πολιτών (ANO), (το αρκτικόλεξό του σχηματίζει τη λέξη «ναι» στην τσεχική γλώσσα) του Μπάμπις, και το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (CCSD)- αλλά και στα κεντρικά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της τσεχικής εθνικής αντιπροσωπείας ο Μπάμπις δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί τα τσεχικά συμφέροντα στην Ευρώπη, ενώ επανέλαβε ότι «δεν θέλουμε τη μετανάστευση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν εξήρε το γεγονός ότι η χώρα ανακτά πολιτική σταθερότητα, αψηφώντας τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από το KSČM.

Σχετικά άρθρα