Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

6,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πάσχουν από Αλτσχάιμερ – Tι κατήγγειλε Γαλλίδα ευρωβουλευτής

6,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πάσχουν από Αλτσχάιμερ – Tι κατήγγειλε Γαλλίδα ευρωβουλευτής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλτσχάιμερ, Γαλλία, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για το Αλτσχάιμερ που παρουσίασε στη Κομισιόν μια Γαλλίδα ευρωβουλευτής. Πρόκειται για μια νόσος που είναι μη θεραπεύσιμη και θανατηφόρα αποτελώντας την αιτία του 60% με 70% των περιπτώσεων άνοιας και η οποία αρχίζει με αργούς ρυθμούς και επιταχύνει με τα χρόνια.

Η Dominique Bilde κατήγγειλε με ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την εγκατάλειψη των επιστημονικών ερευνών, για την καταπολέμηση της νόσου που κοστίζει παγκοσμίως 818 δις δολάρια.

Επικαλούμενη πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, σύμφωνα και με το Zougla. gr, αναφέρει ότι, 47 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 6,4 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάσχουν από άνοια και ότι το 50 έως 70% αυτών των περιπτώσεων πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer, με κόστος που ανέρχεται στα 818 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ήτοι το 1,4% του ΑΕΠ των ανεπτυγμένων κρατών.

Στις επόμενες δεκαετίες, υπογραμμίζει, το 29,1% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, σε ηλικία που αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου όσον αφορά την άνοια και την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει, οι φαρμακευτικές εταιρείες AstraZeneca και Lilly ακολούθησαν το παράδειγμα των Johnson & Johnson, Pfizer και Merck, και εγκατέλειψαν τις έρευνές τους για την καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.

Ενόψει του κινδύνου το Αλσχάϊμερ να «κατακυριεύσει» στο μέλλον, την γηράσκουσα Ευρώπη, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν, να χρηματοδοτήσει έρευνες κατά την περίοδο 2021-2027, και ιδιαίτερα το κοινό πρόγραμμα έρευνας για τις νευροεκφυλιστικές νόσους (JPND) και ζητάει να καταρτιστούν εθνικές στρατηγικές με βάση το παγκόσμιο σχέδιο δράσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της 29ης Μαΐου 2017, όσον αφορά τη λήψη μέτρων δημόσιας υγείας για την καταπολέμηση της άνοιας.

Σχετικά άρθρα