Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας έπιασαν αιχμάλωτους έξι Τούρκους αξιωματικούς στην Εφρίν

Οι Κούρδοι της Συρίας έπιασαν αιχμάλωτους έξι Τούρκους αξιωματικούς στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Έξι Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού αιχμαλωτίστηκαν από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Την πληροφορία μεταδίδει με ανάρτησή του στο Twitter και ο Ιέμπραχεμ Μουσλέμ, διπλωματικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος PYD της Συρίας.

Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί με φωτογραφίες και επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά των Κούρδων της Συρίας θα πρόκειται για τεράστιο πλήγμα στο κύρος του τουρκικού στρατού.

Στις 20 Ιανουαρίου 2018 ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία πραγματοποιώντας την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Εμπροσθοφυλακή των Τούρκων ήταν χιλιάδες Σύροι ισλαμιστές και Τούρκοι παραστρατιωτικοί, ώστε να έχουν αυτοί τις μεγάλες απώλειες και όχι ο τακτικός τουρκικός στρατός.

Δύο μήνες μετά, στις 24 Μαρτίου 2018, οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Εφρίν ακολουθούμενες από χιλιάδες αμάχους, παραδίδοντας την πόλη στους Τούρκους.

Οι Κούρδοι είπαν ότι άφησαν την Εφρίν στους Τούρκους για να μην καταστραφεί από τον πόλεμο και υπάρξουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Πρόσθεσαν ωστόσο ότι θα συνέχιζαν την αντίσταση με ανταρτοπόλεμο.

Σχετικά άρθρα