Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (YPG) «έκλεισαν» τους Τούρκους μέσα στην Εφρίν – Τους βαράνε ολόγυρα – Καίγονται δάση

Οι Κούρδοι (YPG) «έκλεισαν» τους Τούρκους μέσα στην Εφρίν – Τους βαράνε ολόγυρα – Καίγονται δάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Άγριες μάχες μαίνονται στην ύπαιθρο του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της ΕφρίνΑφρίν) στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με Κούρδους μιντιακούς ακτιβιστές στο Twitter, ειδικές δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, γνωστές ως «YAT», έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την ύπαιθρο γύρω από την πόλη της Εφρίν και οι Τούρκοι με τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) είναι μέσα στην πόλη.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την περιοχή μεταξύ της πόλης Εφρίν και της πόλης Τζιντέρες, επιχειρώντας να εξοντώσουν τις κουρδικές μονάδες, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η απελπισία των Τούρκων εισβολέων και των ισλαμιστών μισθοφόρων τους είναι τόσο μεγάλη που έβαλαν φωτιά στα δάση και στα ελαιόδεντρα της υπαίθρου, ώστε να μην έχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες κάλυψη.

Δείτε βίντεο από τις φωτιές που έβαλαν οι Τούρκοι:

Στις 20 Ιανουαρίου 2018 ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία πραγματοποιώντας την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Εμπροσθοφυλακή των Τούρκων ήταν χιλιάδες Σύροι ισλαμιστές και Τούρκοι παραστρατιωτικοί, ώστε να έχουν αυτοί τις μεγάλες απώλειες και όχι ο τακτικός τουρκικός στρατός.

Δύο μήνες μετά, στις 24 Μαρτίου 2018, οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Εφρίν ακολουθούμενες από χιλιάδες αμάχους, παραδίδοντας την πόλη στους Τούρκους.

Οι Κούρδοι είπαν ότι άφησαν την Εφρίν στους Τούρκους για να μην καταστραφεί από τον πόλεμο και υπάρξουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Πρόσθεσαν ωστόσο ότι θα συνέχιζαν την αντίσταση με ανταρτοπόλεμο.

Οι Κούρδοι άφησαν τους Τούρκους να μπουν στην Εφρίν μαζί με τους ισλαμιστές και τους έκλεισαν μέσα σαν σε παγίδα.

Οι Τούρκοι μπορεί να πήραν την πόλη, αλλά πλέον βάλλονται από όλες τις πλευρές, σε ένα είδος «άτακτης» πολιορκίας.

Σχετικά άρθρα