Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι Πεσμεργκά του KDPI σκότωσαν και τραυμάτισαν σε μάχη τέσσερις Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης

Κούρδοι Πεσμεργκά του KDPI σκότωσαν και τραυμάτισαν σε μάχη τέσσερις Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ιράν (KDPI), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Μαχητές Πεσμεργκά, που ανήκουν στο Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα Ιράν (KDPI), σκότωσαν και τραυμάτισαν την Κυριακή τουλάχιστον τέσσερις Ιρανούς «Φρουρούς της Επανάστασης» στα κουρδικά εδάφη στο βορειοδυτικού Ιράν, όπως αναφέρει το κουρδικό κόμμα σε επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι οι Ιρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί σε μάχη με τους Κούρδους μαχητές στο χωριό Κοκέ, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μποκάν της ιρανικής επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν.

Απώλειες από την κουρδική πλευρά δεν ανακοινώθηκαν.

Το τελευταίο διάστημα οι Κούρδοι αυτονομιστές στο Ιράν έχουν ενισχύσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι Κούρδοι είναι οι αρχαίοι Μηδοί. Είναι ιρανικό φύλο, όπως και οι Πέρσες, ωστόσο, στο Ιράν το «πάνω χέρι» έχει η περσική πλειονότητα που αποτελεί το 61% σε ένα συνολικό πληθυσμό περισσότερων από 80 εκ. Ιρανών.

Οι Κούρδοι υπολογίζονται στο 10% του συνολικού πληθυσμού του Ιράν, μεγάλη μειονότητα είναι και οι Αζέροι που αντιστοιχούν στο 16% του ιρανικού πληθυσμού, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές μικρότερες εθνικές μειονότητες.

Οι Πέρσες αρνούνται να δεχθούν μια κουρδική αυτονομία, από τη στιγμή μάλιστα που ιστορικά Κούρδοι (Μηδοί) και Πέρσες είναι πρωτοξάδελφα, ωστόσο, οι Κούρδοι θεωρούν ότι αποτελούν ξεχωριστό έθνος από την αρχαιότητα και η φυλετική τους συγγένεια με τους Πέρσες δεν σημαίνει ότι είναι και ομοεθνείς.

Σχετικά άρθρα