Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το Λονδίνο αρνήθηκε βοήθεια στις έρευνες για τις δηλητηριάσεις

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το Λονδίνο αρνήθηκε βοήθεια στις έρευνες για τις δηλητηριάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ντμίτρι Πεσκόφ, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ, Χημικά Όπλα,

Απάντηση στο βρετανικό κάλεσμα για συνεργασία στην έρευνα σχετικά με το δεύτερο κρούσμα δηλητηρίασης με το νευροπαραλυτικό Ναβιτσόκ έδωσε το Κρεμλίνο.

Με μία δόση ειρωνείας, ο εκπρόσωπος το Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Μόσχα είναι εδώ και πολύ καιρό έτοιμη να συνδράμει στις βρετανικές έρευνες για το πρώτο κρούσμα, αλλά το Λονδίνο την αγνοεί.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει στα σχόλια του Βρετανού υπουργού Ασφάλειας Μπεν Ουάλας, νωρίτερα το πρωί, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να δώσει λεπτομέρειες για το Ναβιτσόκ.

Με αυτήν την ουσία αποδεικνύεται ότι δηλητηριάστηκε και το ζευγάρι των Βρετανών που βρέθηκε την Τρίτη σε κρίσιμη κατάσταση στο Άμεσμπερι, στη νότια Βρετανία, λίγους μήνες μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια.

Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε σχέση στην επίθεση των Σκρίπαλ και διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ανάμειξής της έχει μοναδικό στόχο να πλήξει τη φήμη της και τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

«Είναι ντροπή μου, αλλά δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Μπεν Ουάλας», δήλωσε με νόημα ο Πεσκόφ.

«Ο υπουργός ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ρωσία είχε προτείνει από καιρό να διενεργηθεί από κοινού έρευνα.

»Δυστυχώς η βρετανική πλευρά δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους προτάσεις», πρόσθεσε.

Στο αέριο «Νοβιτσόκ» είχε εκτεθεί το ζευγάρι που βρέθηκε αναίσθητο

Στο νευροπαραλυτικό αέριο «Νοβιτσόκ» φέρεται να είχε εκτεθεί το ζευγάρι, το οποίο βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση σε οικία στο Έιμσμπερι, στη νότια Αγγλία.

Τα δύο άτομα βρέθηκαν αναίσθητα το απόγευμα του Σαββάτου και πλέον, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές, πρόκειται για την ίδια τοξική ουσία, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του «διπλού» κατάσκοπου, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε οδηγήσει σε σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου, με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη της επίθεσης.

Σχετικά άρθρα