Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος εποχής για την Lancia – Πέθανε ο Τζάνι Λάντσια

Τέλος εποχής για την Lancia – Πέθανε ο Τζάνι Λάντσια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lancia, Αυτοκίνητο, Τζάνι Λάντσια,

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Τζάνι Λάντσια, μια κορυφαία φυσιογνωμία της μεταπολεμικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιταλίας.

Ο Τζάνι Λάντσια πήρε τα ηνία της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας του το 1906, από το 1947 ως το 1955 όταν η οικογένειά του παραχώρησε τον έλεγχο της επιχείρησης αυτής με έδρα το Τορίνο η οποία είχε γίνει ζημιογόνα.

Ο Τζάνι Λάντσια έγινε γνωστός για τις γνώσεις τους στη μηχανική και όχι για το εμπορικό του δαιμόνιο.

Το 1955, ο κορυφαίος οδηγός αγώνων F1 της Lancia, ο Αλμπέρτο Ασκάρι, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του συνετρίβη στη Μόντσα. Αντιδρώντας στο θάνατό του, ο Τζάνι Λάντσια δώρισε τη μονάδα Φόρμουλα 1 της εταιρείας του στη Ferrari –πράγμα που βοήθησε την τελευταία να κερδίσει την αγωνιστική σεζόν του 1956– και πούλησε την υπόλοιπη εταιρεία στην οικογένεια Πεζέντι της ιταλικής τσιμεντοβιομηχανίας.

Υπό τους Πεζέντι, η Lancia συνέχισε να φτιάχνει αυτοκίνητα που επαινέθηκαν από τους ειδικούς, όπως τα μοντέλα Flavia και Fulvia, τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η χρεωμένη εταιρεία αγοράσθηκε από τη Fiat το 1969 έναντι συμβολικού τιμήματος μιας λιρέτας και βρίσκεται σε παρακμή εδώ και δεκαετίες.

Σχετικά άρθρα