Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεσκόφ: «Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία – Καμία συζήτηση γι΄αυτό το θέμα στο τετ α τετ Πούτιν -Τραμπ»

Πεσκόφ: «Η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία – Καμία συζήτηση γι΄αυτό το θέμα στο τετ α τετ Πούτιν -Τραμπ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατία της Κριμαίας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κριμαία, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ντόναλντ Τραμπ, Ουκρανία, Ρωσία,

«Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει και εξηγήσει επανειλημμένα στους συνομιλητές του ότι στην ημερήσια διάταξη ένα τέτοιο ζήτημα, όπως η Κριμαία, δεν μπορεί να υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ διότι η Κριμαία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας», δήλωσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διευκρίνισε όμως ότι σε άλλα ζητήματα είναι δυνατός ο διάλογος και η αναζήτηση συμβιβασμού.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Πούτιν και Τραμπ στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι, ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ότι, παρά τις διαφορές στις θέσεις σε διάφορα θέματα, ενισχύεται η ανάγκη διεύρυνσης του διμερούς διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Το περασμένο Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος είχε αφήσει αμφιβολίες σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ στο θέμα της Κριμαίας, μην αποκλείοντας ξεκάθαρα να αναγνωρίσει την προσάρτηση της στη Ρωσία.

«Θα δούμε» απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι «ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι αυτός που άφησε να συμβεί αυτό».

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν θα συναντηθεί την Τρίτη με αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών που επισκέπτεται τη Μόσχα στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα