Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεσαίωνας: Ο Κουρτς επιχειρεί να επιβάλλει δωδεκάωρη εργασία στην Αυστρία

Μεσαίωνας: Ο Κουρτς επιχειρεί να επιβάλλει δωδεκάωρη εργασία στην Αυστρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Αυστρία, Νεοφιλελευθερισμός, Σεμπάστιαν Κουρτς,

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την ακροδεξιά, ξενοφοβική ατζέντα του, όμως, όπως όλα δείχνουν δεν είναι μόνο οι μετανάστες και πρόσφυγες στο στόχαστρο του Αυστριακού καγκελάριο, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας του.

Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνασπισμού βρέθηκε στην ηγεσία της χώρας με μία αντιμεταναστευτική ατζέντα, όμως μία από τις πρώτες… τομές που ετοιμάζει στη χώρα είναι ξεκάθαρα αντιεργατική και σχετίζεται με την αύξηση της εργάσιμης ημέρας στις δώδεκα ώρες.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει χαλάρωση των κανόνων για την απασχόληση έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν έως και δώδεκα ώρες την ημέρα ή εξήντα την εβδομάδα και αναμένεται να εγκριθεί από την αυστριακή Βουλή την Πέμπτη.

Στον Σεμπάστιαν Κουρτς και την κυβέρνησή του έδωσαν χθες δυναμική απάντηση δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας απαιτώντας να μην περάσει το μέτρο αυτό.

«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, ενώπιον των συγκεντρωμένων.

Ο Κάτσιαν απαίτησε η κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου και κατά συνέπεια την επέκταση των εργάσιμων ωρών της εβδομάδας έως και στις 60 ώρες.

Έπειτα από μια τεταμένη διένεξη για τους λόγους που ένας εργαζόμενος ή μια εργαζόμενη πρέπει να επικαλείται εάν αρνείται να εργαστεί για πάνω από 10 ώρες την ημέρα, η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και του ακροδεξιού κόμματος των Ελεύθερων (FPÖ) αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται να εξηγούν γιατί αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.

Σχετικά άρθρα