Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σάντσεθ καλεί τους Καταλανούς να αφήσουν πίσω τους το δημοψήφισμα

Ο Σάντσεθ καλεί τους Καταλανούς να αφήσουν πίσω τους το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ισπανία, Καταλονία, Πέδρο Σάντσεθ,

Κάλεσμα στους Καταλανούς αυτονομιστές να «γυρίσουν τη σελίδα» του δημοψηφίσματος για την αυτονομία της περιφέρειας, που διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου 2017, απεύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Δήλωση που έρχεται σε συνέχεια της δήλωσης του Καταλανού προέδρου για μια «άλλη 1η Οκτωβρίου».

«Πιστεύω ότι αυτό που αντιπροσωπεύει η 1η Οκτωβρίου είναι μια σελίδα που πρέπει να γυρίσουμε, τόσο εκ μέρους του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας όσο και εκ μέρους του προέδρου όλων των Καταλανών», του Κιμ Τόρα, επισήμανε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Σε αυτή τη βάση, ας διεξάγουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο» συμπλήρωσε ο Σάντσεθ, σύμφωνα με τον οποίο η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας είναι «διατεθειμένη να εξομαλύνει τις θεσμικές της σχέσεις με την περιφέρεια της Καταλονίας».

Ο Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τόρα την 9η Ιουλίου.

Ο Κιμ Τόρα δήλωσε χθες Δευτέρα, στην εκδήλωση παρουσίασης ενός βιβλίου, ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια άλλη 1η Οκτωβρίου (…) προς την κατεύθυνση να επιτύχουμε τον στόχο τον οποίο ορισμένοι κι εγώ προσωπικά θέλουμε να επιτύχουμε, δηλαδή την ανεξαρτησία της χώρας μου και να καταστήσουμε αποτελεσματική αυτή τη Δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα