Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με την ουρά στα σκέλια ο Τσαβούσογλου: Δεν θα πάρουμε τώρα τα F-35 από τις ΗΠΑ

Με την ουρά στα σκέλια ο Τσαβούσογλου: Δεν θα πάρουμε τώρα τα F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται η παραλαβή των πρώτων F-35 από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Τέξας, στην οποία θα συμμετάσχει και η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Τουρκία το 2020, μόλις οι πιλότοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους επί αμερικανικού εδάφους.

«Οι τούρκοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ και η άφιξη των νέων μαχητικών στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί το 2020», δήλωσε χαρακτηριστα ο υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Nα σημειωθεί πως τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει το σχέδιο νόμου, με το οποίο τίθενται εμπόδια στην πώληση των αμερικανικών αεροσκαφών, F-35 Joint Strike Fighter, εξαιτίας της συμφωνίας για αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον πρόεδρο Τραμπ.

«Η ψήφος στο Κογκρέσο δεν έχει καμία αξία για εμάς» είχε τονίσει την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο… διασκεδαστική, αφού οι Αμερικανοί όπως είναι γνωστό αρνούνται να εκπαιδεύσουν Τούρκους πιλότους για τα F-16 μετά τις διώξεις εξαιτίας του πραξικοπήματος.

Σε κάθε περίπτωση, «τουρκικά» F-35 δεν πρόκειται να προσγειωθούν στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα