Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Νότια Κορέα απαγόρευσε να σφάζονται σκύλοι για το κρέας τους – «Μπορείτε όμως… να τους τρώτε»

H Νότια Κορέα απαγόρευσε να σφάζονται σκύλοι για το κρέας τους – «Μπορείτε όμως… να τους τρώτε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νότια Κορέα, Σκύλος,

Παράνομη έκρινε δικαστήριο της Νότιας Κορέας τη σφαγή σκύλων για το κρέας τους.

Σύμφωνα με υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων, η απόφαση αυτή ενδέχεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ποινικοποίηση της κατανάλωσης αυτού του είδους κρέατος, που εδώ και καιρό είναι μέρος της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο σκύλοι ετησίως σφαγιάζονται, για να καταλήξουν στο πιάτο.

Ωστόσο, η τάση αυτή δείχνει να αντιστρέφεται, με ολοένα και περισσότερους Νοτιοκορεάτες να θεωρούν ότι ο σκύλος είναι φίλος του ανθρώπου και όχι ζώο που εκτρέφεται για το κρέας του.

Το θέμα βρίσκεται σε γκρίζα ζώνη από νομική άποψη, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαγόρευση.

Οι Αρχές, πάντως, έχουν επικαλεστεί κατά το παρελθόν λόγους υγιεινής και τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων που απαγορεύει τις απάνθρωπες μεθόδους σφαγής τους, για να κλείσουν φάρμες όπου εκτρέφονταν σκύλοι για κατανάλωση, καθώς και εστιατόρια πριν από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πέρυσι η οργάνωση προστασίας των ζώων Care είχε προσφύγει εναντίον ενός εκτροφέα στη Μπουσεόν, τον οποίο κατηγόρησε ότι «σκότωνε ζώα χωρίς βάσιμο λόγο» και ότι παραβιάζει τους υγειονομικούς κανόνες.

Δικαστήριο της Μπουσεόν είχε κρίνει τον εν λόγω εκτροφέα ένοχο και του επέβαλε πρόστιμο 3 εκ. γουόν (2.300 ευρώ). Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο δικηγόρος της Care χαιρέτισε την απόφαση που εκδόθηκε τον Απρίλιο, αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

«Είναι πολύ σημαντικό, καθώς πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση που προβλέπει ότι η σφαγή σκύλων για το κρέας τους είναι εντελώς παράνομη» σχολίασε.

Από την πλευρά του, βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος υπέβαλε πρόταση στην Εθνοσυνέλευση να τεθεί εκτός νόμου η κατανάλωση κρέατος σκύλου, την ώρα που εκπρόσωπος ένωσης εκτροφέων δήλωσε ότι «πρόκειται για σκάνδαλο».

Στη Νότια Κορέα υπάρχουν 17.000 φάρμες εκτροφής σκύλων, πρόσθεσε, ζητώντας από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει σαφώς την κατανάλωση κρέατος σκύλου και να δώσει άδεια σε συγκεκριμένα σφαγεία.

«Πρέπει να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ των σκύλων που τρώμε και των ζώων συντροφιάς» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για διαφορετικές ράτσες.

Σχετικά άρθρα