Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης θέλει τον ετεροθαλή αδελφό του για το «τιμόνι» των Οικονομικών

Ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης θέλει τον ετεροθαλή αδελφό του για το «τιμόνι» των Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λατινική Αμερική, Παραγουάη,

Τον ετεροθαλή αδελφό του και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της χώρας θα διορίσει στη θέση του υπουργού Οικονομικών ο επόμενος πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες (φωτο), όπως γνωστοποίησε η ομάδα που έχει αναλάβει τη μεταβίβαση της εξουσίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα την Τρίτη.

Ο ετεροθαλής αδελφός του νέου προέδρου, Μπενίνιο Λόπες, που έχει σπουδάσει νομικές επιστήμες, χρημάτισε επικεφαλής του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του προέδρου Οράσιο Κάρτες.

Δεν αναμένονται μείζονες αλλαγές στην οικονομική πολιτική επί των ημερών του Άμπντο, ο οποίος όπως και ο Κάρτες ανήκει στο δεξιό κόμμα Κολοράδο.

Ο μελλοντικός υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ερνέστο Βιγιαμαγιόρ υπερασπίστηκε την απόφαση του Άμπντο να διορίσει ένα μέλος της οικογένειάς του υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας κατά τη διάρκεια δηλώσεών του που αναμεταδόθηκαν τηλεοπτικά ότι ο Λόπες έχει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα.

Η οικονομία της Παραγουάης κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη επί των ημερών του Κάρτες, χάρη στην εκρηκτική ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και τις επενδύσεις στις υποδομές, που εν μέρει χρηματοδοτήθηκαν με την πρώτη έκδοση ομολόγων στις διεθνείς αγορές που έκανε η κυβέρνηση.

Ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε το 4,3% του ΑΕΠ το 2017 κι αναμένεται να επιταχυνθεί στο 4,5% φέτος, κατά υπολογισμούς της κεντρικής τράπεζας. Μολαταύτα η Παραγουάη παραμένει μια από τις φτωχότερες χώρες στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα