Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Mέι λέει «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες για το εμπόριο

H Mέι λέει «Όχι» σε μονομερείς ενέργειες για το εμπόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ντόναλντ Τραμπ, Τερέζα Μέι,

Εναντίον των μονομερών ενεργειών τάχθηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, λίγα 24ωρα μετά τη σύνοδο των G7 στον Καναδά.

Η Μέι χαρακτήρισε τις συνομιλίες «δύσκολες» και απηύθυνε έκκληση ώστε να αποφευχθούν οι μονομερείς ενέργειες και να προστατευτεί το παγκόσμιο σύστημα εμπορικών συναλλαγών.

Κατά την ίδια, άλλωστε, οι πολυμερείς ενέργειες είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. «Δεν γίνεται να αναλαμβάνεις μονομερώς δράση σε βάρος των εταίρων σου» πρόσθεσε, στον ίδιο τόνο.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν, αντιδρώντας στη στάση των υπόλοιπων έξι ηγετών ως προς το παγκόσμιο εμπόριο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μάλιστα, προειδοποίησε για τους κινδύνους της «οφθαλμός αντί οφθαλμού» κλιμάκωσης στην εμπορική διένεξη.

Σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής της Ρωσίας στους κόλπους των G7, η Μέι απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναλαμβάνοντας ότι ο αποκλεισμός της Μόσχας ήταν αποτέλεσμα της «παράνομης προσάρτησης» της Κριμαίας.

«Οποιαδήποτε συζήτηση περί πιθανής επιστροφής, δεν μπορεί να διεξαχθεί έως ότου η Ρωσία αλλάξει τη συμπεριφορά της» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα