Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Λιβανέζα τουρίστρια στο Κάιρο επειδή ανέβασε βίντεο στο Facebook που έβριζε τους Αιγύπτιους

Συνελήφθη Λιβανέζα τουρίστρια στο Κάιρο επειδή ανέβασε βίντεο στο Facebook που έβριζε τους Αιγύπτιους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Λίβανος, Τουρίστες,

Μια θρασύτατη Λιβανέζα τουρίστρια, η Μόνα Αλ Μαζμπούχ, έμπλεξε άσχημα με τις αιγυπτιακές Αρχές, εξαιτίας προσβλητικών σχολίων που έκανε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αιγυπτιακό κράτος και τους Αιγυπτίους.

Η Μαζμπούχ συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Καΐρου, πριν επιβιβαστεί στην πτήση της, εξαιτίας ενός βίντεο που ανάρτησε στο Facebook και έγινε viral.

Στο βίντεο αυτό η Λιβανέζα προσβάλει τους Αιγυπτίους, αποκαλώντας τους ζητιάνους και απατεώνες, ισχυρίζεται ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά, ενώ καπό τα βέλη της δεν ξέφυγαν ούτε οι Αιγύπτιες, που τις αποκάλεσε «πόρνες».

Οι αιγυπτιακές Αρχές άσκησαν δίωξη στη Λιβανέζα για διασπορά ψευδών ειδήσεων που στόχο έχουν να πλήξουν την κοινωνία και τη θρησκεία.

Κατηγορείται επίσης ότι δημιούργησε ακατάλληλο περιεχόμενο το οποίο προέβαλε μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Η Μαζμπούχ αναφέρει στο βίντεο ότι την παρενόχλησαν ταξιτζήδες και περαστικοί στον δρόμο και εξέφρασε την αηδία της για τα αιγυπτιακά εστιατόρια.

Είπε ακόμα ότι μια τέτοια χώρα «της αξίζει ό,τι της κάνει ο πρόεδρός της».

Αφού συνελήφθη η Μαζμπούχ, ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντίκ διέταξε την κράτησή της για τέσσερις ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα και της απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής του αιγυπτιακού λαού μέσω Facebook, χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις που τιμωρούνται από τον νόμο.

Τη Μαζμπούχ κατέδωσε στις αιγυπτιακές Αρχές ο δικηγόρος Αμρ Άμπντελ Σαλάμ.

Στη μήνυση που υπέβαλλε κατά της Μαζμπούχ την κατηγόρησε για προσβολή και δυσφήμιση και ζήτησε να συλληφθεί και να κρατηθεί στην Αίγυπτο ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με την αιγυπτιακή δικαιοσύνη.

Τη Μαζμπούχ την περίμεναν οι αιγυπτιακές Αρχές στο αεροδρόμιο, όταν θα έφθανε για να πάρει την πτήση της επιστροφής της και τότε την «τσίμπησαν».

Μπορεί η σύλληψη της Μαζμπούχ να μας φαίνεται υπερβολική αλλά η Αίγυπτος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα που σχετίζονται με την εικόνα της και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν συλληφθεί «συκοφάντες» της Αιγύπτου.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η Μαζμπούχ, πριν διαταχθεί η τετραήμερη κράτησή της, ανέβασε και ένα δεύτερο βίντεο στο YouTube, στο οποίο απολογήθηκε για το προηγούμενο βίντεο της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι επειδή μιλά στη λιβανέζικη διάλεκτο, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι δεν την κατάλαβαν και παρανόησαν τα λόγια της. Διέψευσε επίσης τις φήμες ότι πληρώθηκε για να φτιάξει το πρώτο βίντεο.

Σχετικά άρθρα