Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι συμφώνησε με τον Πομπέο τον αφοπλισμό των Κούρδων στη Μανμπίτζ

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι συμφώνησε με τον Πομπέο τον αφοπλισμό των Κούρδων στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάικ Πόμπεο, Μανμπίτζ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι συμφώνησε με τους Αμερικανούς να αφοπλιστούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που βρίσκονται στην πόλη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη Μανμπίτζ κατά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ενώ αυτό που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα είναι ότι απλά «συζητήθηκε ο καθορισμός ενός οδικού χάρτη διασφάλισης της περιοχής Μανμπίζ της Συρίας».

Από το «συζητήθηκε» μέχρι ότι «συμφωνήθηκε οι Αμερικανοί να αφοπλίσουν τους Κούρδους» συμμάχους τους, τους ίδιους που απελευθέρωσαν τη Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική διπλωματία ανακοινώνει ανύπαρκτες συμφωνίες με τους Αμερικανούς.

Το δημόσιο ψέμα φαίνεται ότι αποτελεί πλέον επίσημη συμπεριφορά της τουρκικής διπλωματίας.

«Είναι βέβαιο, θα παρθούν τα όπλα από τις YPG» είπε ο Τσαβούσογλου.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Μανμπίτζ έχουν αναπτυχθεί στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί στρατιώτες με τα όπλα στραμμένα προς τους Τούρκους.

Σχετικά άρθρα