Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμη και ο Σόρος λέει ότι η κρίση δεν είναι πλέον οικονομική αλλά κρίση Δημοκρατίας

Ακόμη και ο Σόρος λέει ότι η κρίση δεν είναι πλέον οικονομική αλλά κρίση Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρώπη, Τζορτζ Σόρος,

Αν δεν επικεντρωθεί η ΕΕ την επόμενη πενταετία στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί και να αντιμετωπίσει ακόμα και πρόβλημα δημοκρατίας υπογράμμισε ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

«Η οξεία κρίση του ευρώ είναι πια πίσω μας αλλά τώρα αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια πολιτική κρίση», τόνισε ο Τζορτ Σόρος.

Ο ίδιος παραδέχτηκε, όπως το μεταφέρει η Καθημερινή, ότι παρόλο που είχε υποτιμήσει τις δυνατότητες να αλλάξουν οι πολιτικές στην Ευρώπη και πίστευε μέχρι πρόσφατα ότι όποιες αλλαγές γίνονται στις Βρυξέλλες θα είναι μικρές και περισσότερο στο περιθώριο τώρα αυτό που βλέπει είναι μια πραγματική αλλαγή μέσα από την αναπτυξιακή πολιτική που προτείνει ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρένζι.

Ο Τζορτζ Σόρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ευρωομόλογο «κάτι που μέχρι τώρα έχει μείνει ανεκμετάλλευτο» καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά
θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα.

Αυτά τα ευρωομόλογα προγραμμάτων δεν θα κάνουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που θα έκαναν τα ευρωομόλογα αν είχαν εισαχθεί στην Ευρώπη πριν μερικά χρόνια και θα είχαν μειώσει το βάθος της κρίσης λέει.

“Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατόν καθώς η καγκελάριος Μέρκελ είχε πει ότι αυτό δεν θα συμβεί όσο ζει” λέει ο 83 χρόνος επενδυτής ο οποίος όμως βλέπει ότι αν βρεθεί ένα τρόπος αυτά τα ομόλογα να παρουσιαστούν διαφορετικά και να εκδοθούν σε συνεργασία με την ΕΚΤ τότε τα αποτελέσματα μπορεί και να είναι εντυπωσιακά.

Όπως εξήγησε “100 δισεκατομμύρια σε ευρωομόλογα προγραμμάτων μπορεί να δημιουργήσουν επενδύσεις τρισεκατομμυρίων ευρώ” που εύκολα θα αποπληρωθούν ενώ μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους αναξιοποίητους.

Σχετικά άρθρα