Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα μας επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα μας επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρόπολη, Αρχαιολογία, Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Μουσείο Ακρόπολης, Παρθενώνας, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός, δεσμεύεται ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Όπως επισημαίνει είναι ξεκάθαρο ότι ανήκουν στη χώρα μας και θα πρέπει να αρχίσουν οι διαδικασίες για την επιστροφή τους.

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Φτιάχτηκαν στην Ελλάδα και βρίσκονται εκεί επί χιλιάδες χρόνια μέχρι που τα πήρε ο λόρδος Έλγιν» αναφέρει ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

«Όπως και με οτιδήποτε που έχει κλαπεί ή αφαιρεθεί από μια χώρα που τελούσε υπό κατοχή ή ήταν αποικία – συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων που λεηλατήθηκαν από άλλες χώρες στο παρελθόν- έτσι και εδώ θα πρέπει να αρχίσουμε εποικοδομητικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών» συμπληρώνει.

Σχετικά άρθρα