Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Λεπέν κάνει «πλειοψηφικά όνειρα» και άλλαξε ονομασία στο κόμμα της

H Λεπέν κάνει «πλειοψηφικά όνειρα» και άλλαξε ονομασία στο κόμμα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λεπέν,

Νέο όνομα θα έχει πλέον το κόμμα της Μαρίν Λεπέν. Το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί παρελθόν και θα λέγεται “Εθνικός Συναγερμός” μετά την υπερψήφιση, από τα μέλη του κόμματος. «Τιμή στο Εθνικό Μέτωπο, ζήτω ο Εθνικός Συναγερμός» είπε η Λεπέν από την Μπρον, κοντά στη Λιόν.

Τα μέλη του κόμματος, που στην αρχή εμφανίζονταν επιφυλακτικά στην αλλαγή του ονόματος, ενέκριναν τελικά την πρόταση της ηγέτιδάς τους, με ποσοστό 80,81%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 53%.

Το Εθνικό Μέτωπο διαγράφει έτσι την ιστορική ονομασία του, που χρονολογείται από την ίδρυσή του, το 1972, αλλά θα διατηρήσει το σύμβολό του, έναν κύκλο που περιβάλλει μια φλόγα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Στην ομιλία της η Λεπέν είπε ότι η απόφαση αυτή θα δώσει νέα ορμή στο κόμμα και ότι η προτεραιότητά του θα πρέπει στο εξής να είναι η κατάκτηση της εξουσίας, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός συνασπισμού με συμμαχικούς σχηματισμούς. “Κλείνει ένα κεφάλαιο του κινήματός μας, όμως ανοίγει ένα νέο και καλύτερο που δεν θα είναι λιγότερο ένδοξο”, τόνισε, χαιρετίζοντας επίσης “τους ευρωπαϊκούς λαούς που αφυπνίζονται”, μια αναφορά στα ακροδεξιά ευρωπαϊκά κόμματα που έχουν ανέλθει στην εξουσία σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ιταλία.

Ενόψει των ευρωεκλογών, το 2019, η Λεπέν ελπίζει ότι θα συγκροτήσει συμμαχίες με άλλα δεξιά κόμματα και ιδίως με τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Αναφερόμενη στην πρότασή της να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο, είπε ότι “η προσθήκη φωνών θα επιτρέψει να κερδίσουμε” τις ευρωεκλογές.

Η νέα ονομασία είναι “ένα κάλεσμα συγκέντρωσης των Γάλλων που δεν θέλουν να μείνουν θεατές του υποβιβασμού τους, της διαγραφής τους”, πρόσθεσε η Λεπέν.

Σχετικά άρθρα