Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκαρισμένο το Ισραήλ υπόσχεται να εξαλείψει τη Χαμάς

Σοκαρισμένο το Ισραήλ υπόσχεται να εξαλείψει τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Παλαιστίνη, Χαμάς,

Ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ντάνι Ντάνον κατηγόρησε ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών νέων (κεντρική φωτογραφία) που είχαν εξαφανιστεί στις 12 Ιουνίου στη Δυτική Όχθη και βρέθηκαν νεκροί απόψε κοντά στη Χεβρώνα, υποσχόμενος ότι η χώρα του “θα εξαλείψει” το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

“Οι Ισραηλινοί έχουν την απαραίτητη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπομείνουν τις δοκιμασίες μιας μακράς επιχείρησης για την εξάλειψη της Χαμάς” ανέφερε ο Ντάνον σε ανακοίνωσή του.

“Θλίβομαι βαθιά με την είδηση της δολοφονίας των Ναφτάλι Φράνκελ, Γκιλάντ Σαέρ και Εγιάλ Γίφρα από τους τρομοκράτες της Χαμάς”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Οι τρεις νέοι σπουδαστές ταλμουδικών σχολών, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, βρέθηκαν νεκροί απόψε κοντά στην κοινότητα Χαλούλ, στα βορειοδυτικά της Χεβρώνας, σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από το σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους, ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ επικαλούμενο πηγές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων αυτών έχουν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί.

israel

Σχετικά άρθρα