Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Συμφώνησαν όλοι για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κόντε – Τι αναλαμβάνει ο Σαβόνα

Ιταλία: Συμφώνησαν όλοι για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κόντε – Τι αναλαμβάνει ο Σαβόνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Λουίτζι Ντι Μάιο, Ματέο Σαλβίνι, Πάολο Σαβόνα, Σέρτζιο Ματαρέλα, Τζουζέπε Κόντε,

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε κατέληξαν Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα του Βορρά, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Ανακοίνωση των επικεφαλής των δύο κομμάτων επιβεβαιώνει ότι θα προτείνουν και πάλι για πρωθυπουργό τον Κόντε, έναν καθηγητή νομικής χωρίς πολιτική εμπειρία.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, που συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη στη Ρώμη, αναμένεται να αναλάβουν υπουργικές θέσεις στη νέα κυβέρνηση.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κομματικές πληροφορίες, μεταδίδει ότι ο Σαλβίνι πιθανώς να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών ενώ ο Ντι Μάιο το υπουργείο Εμπορίου.

Ο 81χρονος Πάολο Σαβόνα, ο οικονομολόγος που είχε επιλεχθεί για το υπουργείο Οικονομικών και προκάλεσε το βέτο του προέδρου της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ενδέχεται να… μετακινηθεί το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Έντζο Μιλανέζι ενώ για το υπουργείο Οικονομικών αυτό του καθηγητή Τζοβάνι Τρία.

Σχετικά άρθρα