Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Τελευταία προσπάθεια άρσης του ιταλικού αδιεξόδου

Reuters: Τελευταία προσπάθεια άρσης του ιταλικού αδιεξόδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, Σέρτζιο Ματαρέλα,

Μία ύστατη προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου και σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στην Ιταλία φαίνεται πως καταβάλλουν η Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, σύμφωνα με το Reuters.

Τα δύο κόμματα «αναζητούν ένα σημείο συμβιβασμού με ένα άλλο όνομα για το υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε την Τετάρτη πηγή προσκείμενη στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα αρνήθηκε να αποδεχθεί τον διορισμό του 82χρονου ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα ως υπουργού Οικονομικών.

«Έχουν προκύψει νέες δυνατότητες για τον σχηματισμό πολιτικής κυβέρνησης» δήλωσε από την πλευρά του ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κάρλο Κοταρέλι, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων ANSA. «Οι περιστάσεις, αλλά και η αναταραχή στις αγορές με ώθησαν να περιμένω περαιτέρω εξελίξεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όσο νωρίτερα διεξαχθούν εκλογές, τόσο το καλύτερο» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Πρόσθεσε πάντως ότι οι εκλογές στα τέλη Ιουλίου θα ήταν αποδιοργανωτικές για τους Ιταλούς εποχικούς εργαζόμενους.

Κατόπιν των παραπάνω ο Ματαρέλα περιμένει σήμερα Πέμπτη τις αποφάσεις των δύο κομμάτων και εάν τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία, μπορεί να προχωρήσει σε άμεση διάλυση της Βουλής.

Σχετικά άρθρα