Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: O κ. Μητσοτάκης έφερε «τυφώνα απολύσεων» – Μαζικά και οριζόντια

Γεροβασίλη: O κ. Μητσοτάκης έφερε «τυφώνα απολύσεων» – Μαζικά και οριζόντια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Γεροβασίλη, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη.

Τον κατηγορεί για επιχείρηση «σοκ και δέους» απέναντι στο κοινωνικό κράτος και για επιθυμία «να ισοπεδώσει» το Δημόσιο.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταργηθεί η ιστορική μνήμη και να αντικατασταθεί από μια μνήμη επιλεκτική. Επιλεκτική απέναντι στα έργα και τις ημέρες του και της παράταξής του. Μόνο που ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση» σχολιάζει η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «για αυτό και τον έχει κατατάξει ως επιζήμιο πολιτικό παράγοντα για το Δημόσιο, τα υπαλληλικά δικαιώματα, την εργασιακή γαλήνη».

Σε ανακοινωσή της η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης το 2013 εισηγήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την απόλυση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέσω διαθεσιμότητας.

«Την ορολογία «απολύσεις» εισήγαγε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνος του τις επέλεξε, ο ίδιος τις εφάρμοσε μαζικά και οριζόντια» αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι «ακόμη και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην τελευταία έκθεσή του αναζητά τις αιτίες και τα «οφέλη» από τον τυφώνα των απολύσεων».

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε να ανασυγκροτήσει το Δημόσιο, γιατί επιθυμούσε μόνο να το ισοπεδώσει» και καταλήγει: «ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τα νεοφιλελεύθερά του σχέδια. Τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη «πλεονάζουν».

Σχετικά άρθρα