Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα κάγκελα Ολλανδοί και Αυστραλοί με τους Ρώσους: Ευθύνεστε για τους νεκρούς της πτήσης MH17

Στα κάγκελα Ολλανδοί και Αυστραλοί με τους Ρώσους: Ευθύνεστε για τους νεκρούς της πτήσης MH17
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Malaysia Airlines, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αυστραλία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πτήση MH17, Ρωσία,

Η Ολλανδία και η Αυστραλία επιρρίπτουν στη Ρωσία την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, της πτήσης MH17, από πύραυλο πάνω από την Ουκρανία το 2014, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση, σε μία κίνηση που προαναγγέλλει έναρξη δικαστικής διαδικασίας.

Η ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα αφότου η διεθνής ομάδα έρευνας δημοσιοποίησε τα συμπεράσματά της, σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος προερχόταν από ρωσική στρατιωτική μονάδα.

«Η Ολλανδία και η Αυστραλία, πολίτες των οποίων ήσαν πολλά από τα 298 θύματα της τραγωδίας, ζήτησαν από την Ρωσία να συμμετάσχει σε διάλογο για μία λύση που θα αποδώσει δικαιοσύνη για τον τεράστιο πόνο και τις ζημίες που προκάλεσε η κατάρριψη της πτήσης MH17», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ δήλωσε ότι τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας «δείχνουν απευθείας ανάμειξη της Ρωσίας».

Η επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος εκτοξεύθηκε από εκτοξευτήρα της 53ης Αντιαεροπορικής Ταξιαρχίας της Ρωσίας, αλλά δεν διευρκίνισε ποιος πυροδότησε το μοιραίο πλήγμα.

Σχετικά άρθρα