Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η διεθνής επιτροπή για τα πυρηνικά του Ιράν συνεδριάζει στη Βιέννη για να κρατήσει “ζωντανή” τη συμφωνία

Η διεθνής επιτροπή για τα πυρηνικά του Ιράν συνεδριάζει στη Βιέννη για να κρατήσει “ζωντανή” τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιέννη, Ιράν, Πυρηνικά Όπλα,

Στη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα αποσκοπεί η συνάντηση σήμερα Παρασκευή στη Βιέννη της κοινής επιτροπής αρμόδιας για να εποπτεύει την εφαρμογή της συμφωνίας του 2015, χωρίς φυσικά την παρουσία των ΗΠΑ.

Τη συνάντηση ζήτησε η Τεχεράνη, ενώ Ε.Ε., Κίνα και Ρωσία επιθυμούν το Ιράν να παραμείνει στη συμφωνία εκτιμώντας ότι αυτό δεν αποκλείει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για ένα πιο διευρυμένο κείμενο.

Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Κίνα και Ρωσία) επιδίδονται σε διπλωματικό μαραθώνιο προκειμένου να καταφέρουν να τη διατηρήσουν σε ισχύ, ενώ έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι το Ιράν τηρεί τους όρους της συμφωνίας.

Το Ιράν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αναμένει συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά των Ευρωπαίων για να αποφασίσει αν μπορεί να διασωθεί η συμφωνία, απειλώντας παράλληλα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου «σε βιομηχανικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα