Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή: Η Deutesche Bank ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 εργαζόμενους

Σφαγή: Η Deutesche Bank ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Bank, Απολύσεις, Γερμανία, Ομαδικές Απολύσεις, Τράπεζες,

Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει να προχωρήσει η Deutsche Bank, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσή της με στόχο τη μείωση του κόστους και την αποκατάσταση της κερδοφορίας της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της παγκοσμίως θα διαμορφωθεί πολύ κάτω από τις 90.000, από 97.000 άτομα που είναι σήμερα, με τη μείωση του προσωπικού στον τομέα επενδυτικής στρατηγικής να φτάνει το 25%.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην τράπεζα θα περιορίσει το κόστος της κατά 100 δισ. ευρώ ή κατά 10%, ανέφερε η γερμανική τράπεζα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι περισσότερες περικοπές θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα λίγο πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, όπου οι μέτοχοι αναμενόταν να ζητήσουν από τη διοίκηση να επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη του τραπεζικού ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι η Deutesche Bank ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, μετά την αλλαγή της διοίκησης, ότι θα επιδιώξει τη μείωση των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής παγκοσμίως και θα επικεντρωθεί εκ νέου στην Ευρώπη και στη Γερμανία, εν μέσω καταγγελιών επενδυτών ότι καθυστερεί την εκτέλεση του σχεδίου ανάκαμψης.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική τράπεζα βρίσκεται επίσης αντιμέτωπη με πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης, καθώς η Standard & Poor’s αναμένεται έως το τέλος του μήνα να ανακοινώσει αν θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της γερμανικής τράπεζας, μετά την απόφασή της να τη θέσει υπό “credit watch” τον Απρίλιο.

Σχετικά άρθρα