Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε «σύγχυση» ο Έλληνας μακελάρης του Τέξας – Τι λέει ο δικηγόρος του

Σε «σύγχυση» ο Έλληνας μακελάρης του Τέξας – Τι λέει ο δικηγόρος του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανήλικος Δράστης, Δημήτρης Παγουρτζής, Δολοφονίες, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαθητές, Τέξας,

Σε κατάσταση πνευματικής σύγχυσης βρίσκεται ο δράστης του μακελειού στο σχολείο της Σάντα Φε του Τέξας, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής, που φοιτούσε στο σχολείο της Σάντα Φε όπου εξαπέλυσε την επίθεση κατηγορείται για ανθρωποκτονίες, μια κατηγορία για την οποία στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ οι ενήλικες μπορούν να καταδικαστούν ακόμη και στη θανατική ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 10 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 13. Ο 17χρονος χρησιμοποίησε δύο όπλα τα οποία είχε νομίμως στην κατοχή του ο πατέρας του.

«Πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχει κάποιο προηγούμενο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πνευματική του υγεία», επεσήμανε ο δικηγόρος Νίκολας Πελ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

«Πιστεύω ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση σχετικά με το περιστατικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σερίφης Χέντι Τρόσεσετ της κομητείας Γκάλβεστον, όπου βρίσκεται η Σάντα Φε, είχε αναφέρει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Παγουρτζης παρακολουθείται συνεχώς καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυτοκτονήσει ενόσω βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο Τρόσεσετ αποκάλυψε και νέες λεπτομέρειες από την τραγωδία.

Όπως ανέφερε, δύο αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του λυκείου προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον δράστη τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του περιστατικού.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν μία περιοχή, απομονώνοντάς τον προκειμένου να μην κάνει κακό και σε άλλες τάξεις.

Τη Δευτέρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε όλη την πολιτεία του Τέξας στην μνήμη των οκτώ μαθητών και των δύο καθηγητών που σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Τουλάχιστον δύο τραυματίες εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται χθες.

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στην πολιτεία είναι ότι μόνο χθες Δευτέρα, τρία σχολεία ανέφεραν απειλές σε σχέση με πυροβόλα όπλα.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας μαθητής έφερε ένα όπλο, το οποίο όμως δεν είχε σφαίρες, στο σχολείο του, ενώ ένας άλλος εμφανίστηκε επίσης με όπλο, το οποίο ήθελε να επιστρέψει και ένας τρίτος έστειλε μήνυμα στο κινητό ενός φίλου του ζητώντας του να του φέρει ένα όπλο. Και οι τρεις μαθητές συνελήφθησαν.

Πολλά σχολεία στο Τέξας ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας τους, με κάποια να επιλέγουν να έχουν σε εμφανή σημεία αστυνομικούς, άλλα να απαγορεύουν τα σακίδια πλάτης και άλλα να αλλάζουν τον ενδυματολογικό τους κανονισμό για να απαγορεύσουν τις καμπαρντίνες, όπως αυτή που φορούσε ο Παγουρτζής στη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Τρέντον Μπίζλει, ένας από τους επιζώντες του μακελειού της Παρασκευής, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι ο δράστης «έπαιζε μουσική, έκανε πλάκα και επαναλάμβανε συνθήματα και στίχους».

«Κάθε φορά που σκότωνε κάποιον, έλεγε “another one bites the dust” (ακόμη ένας τρώει σκόνη)», από το γνωστό τραγούδι των Queen.

Σχετικά άρθρα