Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για πρώτη φορά από το 2011 ολόκληρη η Δαμασκός υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης

Για πρώτη φορά από το 2011 ολόκληρη η Δαμασκός υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιάρμουκ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλαιστίνιοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο συριακός αραβικός στρατός και η συριακή κυβέρνηση για πρώτη φορά από το 2011, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, έχει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της πρωτεύουσας Δαμασκού και της υπαίθρου της.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εκκένωσε τη συνοικία Γιάρμουκ, στα νότια προάστια της Δαμασκού, ύστερα από συνθήκη με τη συριακή κυβέρνηση που προέβλεπε την ασφαλή μεταφορά των τζιχαντιστών στην περιοχή Μπαντίγια Αλ Σαμ στην ανατολική Συρία.

Οι οικογένειες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μεταφέρθηκαν, στα πλαίσια της ίδιας συνθήκης, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα και την τουρκόφιλη Αχράρ Αλ Σαμ και τελεί υπό την προστασία της Τουρκίας.

Κάποιες μικρές ομάδες τρομοκρατών, που αρνήθηκαν να συνθηκολογήσουν, κρατάνε ακόμα μερικά οικοδομικά τετράγωνα στις συνοικίες Χατζάρ Αλ Ασουάντ και Αλ Τανταμόν, γειτονικές της Γιάρμουκ.

Κυβερνητικά στρατεύματα και Παλαιστίνιοι παραστρατιωτικοί, μόνιμοι κάτοικοι Συρίας απόγονοι Παλαιστίνιων προσφύγων, διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για να σβήσουν και αυτές οι μικρές τζιχαντιστικές εστίες.

Οι Παλαιστίνιοι πολιτοφύλακες συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Γιάρμουκ διότι πρόκειται για παλαιστινιακή προσφυγική συνοικία και πήραν μέρος στη μάχη για να απελευθερώσουν τα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα