Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες που περιπολούσαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Σκοτώθηκαν Αμερικανοί στρατιώτες που περιπολούσαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ περιπολούσαν σε εδάφη που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα περιπολούσαν κοντά στην κωμόπολη Ταλ Ταμρ. Ακόμα δεν είναι σαφές τι συνέβη. Κάποιοι μιλάνε για… τροχαίο, ενώ άλλες πηγές μεταδίδουν ότι εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν κρυμμένος στην άκρη του δρόμου καθώς τα αμερικανικά τεθωρακισμένα περνούσαν δίπλα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια ένοπλη δύναμη στην περιοχή που αντιστέκεται στην «κατοχή» από Αμερικανούς και Κούρδους.

Αν εξαιρέσουμε τους Κούρδους της Συρίας, που είναι σύμμαχοι των Αμερικανών, νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες θα ήθελαν οι τζιχαντιστές σουνίτες, οι κυβερνητικοί, οι φιλοκυβερνητικοί σιίτες, οι Ιρανοί, οι Τούρκοι, ίσως ακόμα και οι Ρώσοι.

Είναι το δεύτερο βομβιστικό χτύπημα με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία. Στα τέλη Μαρτίου στη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας, πάλι από έκρηξη βόμβας σε άκρη δρόμου, είχαν σκοτωθεί ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός ενώ περιπολούσαν με τεθωρακισμένα.

Μόλις πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι αναπτύχθηκαν αμερικανικές ενισχύσεις την επαρχία Χασάκα.

Αμερικανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και περιπολούν για να εξασφαλίσουν ότι το τουρκικό κράτος δεν θα επιχειρήσει κάποια επιθετική ενέργεια στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας.

Στον χάρτη της Google σημειωμένη η τοποθεσία της πόλης Ταλ Ταμρ.

Σχετικά άρθρα