Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Podemos περνάνε από «λαϊκό δικαστήριο» τον Ιγκλέσιας για τη βίλα 600.000 ευρώ που αγόρασε

Οι Podemos περνάνε από «λαϊκό δικαστήριο» τον Ιγκλέσιας για τη βίλα 600.000 ευρώ που αγόρασε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Podemos, Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας,

Από εσωκομματική διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης θα περάσει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την αγορά βίλας αξίας 600.000 ευρώ σε καλό προάστιο της Μαδρίτης.

Η βάση των Podemos μπορεί να ψηφίσει για το μέλλον του στην ηγεσία του κόμματος από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 27 Μαΐου, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το κόμμα σε μήνυμά του στο Twitter.

Επικριτές κατήγγειλαν ως υποκριτές τον επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας και τη σύντροφό του, την εκπρόσωπο των Podemos Ιρένε Μοντέρο, επισημαίνοντας ότι προδίδουν τις αριστερές Αρχές τους.

Θυμίζουν δε ότι ο Ιγκλέσιας είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος, για την αγορά ακριβού ακινήτου.

Οι ίδιοι απαντούν ότι πρόκειται για αγορά πρώτης κατοικίας, ενόψει της γέννησης των παιδιών τους και όχι για κερδοσκοπική κίνηση στην αγορά ακινήτων.

Το ζευγάρι, υπεραμυνόμενο της αγοράς, υπογράμμισε πως η κατοικία είναι για δική του χρήση και πως η αγορά της δεν αποτελεί κερδοσκοπική κίνηση στην αγορά ακινήτων.

Το ζευγάρι, που περιμένει δίδυμα, έλαβε ένα 30ετές ενυπόθηκο δάνειο 540.000 ευρώ για να αγοράσει την κατοικία, έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook.

«Ξέρουμε ότι πολλές ισπανικές οικογένειες δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο δάνειο, ακόμη και με δύο μισθούς, και γι’ αυτό πιστεύουμε πως είναι τόσο σημαντικό να έχουν όλοι αξιοπρεπείς μισθούς».

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι η διεξαγωγή ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εντάσσεται σε μια ευρύτερη απόπειρα να αποσταθεροποιηθεί το κόμμα.

Η οργάνωση νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος Vox ανήρτησε χθες Κυριακή στην κατοικία την επιγραφή «Πρόσφυγες και Καταληψίες Είναι Ευπρόσδεκτοι», ειρωνευόμενο τη στάση του κόμματος στα θέματα της μετανάστευσης και της στέγασης.

Σχετικά άρθρα