Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας αποφασισμένος να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες – Ποιο όνομα ακούγεται

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας αποφασισμένος να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες – Ποιο όνομα ακούγεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων, Λέγκα του Βορρά, Σέρτζιο Ματαρέλα, Τζουζέπε Κόντε,

Ένας καθηγητής Νομικής, όχι ιδιαίτερα γνωστός στην κοινή γνώμη και χωρίς εμπειρία στην πολιτική, ο Τζουζέπε Κόντε του Κινήματος Πέντε Αστέρων προβάλλεται από τα ιταλικά Μέσα ως το φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Αν λάβει την έγκριση του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο, θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεγάλων φοροελαφρύνσεων, αύξησης των δημοσίων δαπανών, αλλά και μερικής κατάργησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Είναι δε βέβαιο ότι θα έρθει σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Ο 54χρονος Κόντε κατάγεται από την Απουλία της Κάτω Ιταλίας και είναι καθηγητής Νομικής στη Φλωρεντία, ενώ διατηρεί μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ρώμη.

Φέρεται να συνέγραψε το πρόγραμμα των Πέντε Αστέρων στον τομέα της δικαιοσύνης, ενώ ο αρχηγός του Κινήματος, Λουίτζι ντι Μάιο τον προόριζε για υπουργό Δημόσιας Διοίκησης.

Τους τελευταίους μήνες ο Κόντε σε δημόσιες δηλώσεις του έχει υπογραμμίσει με έμφαση ότι στην Ιταλία πρέπει να καταργηθούν εκατοντάδες άχρηστοι νόμοι και να ενισχυθεί η πάταξη της διαφθοράς, ενώ έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία προωθήθηκε επί Ματέο Ρέντσι.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση του Ματαρέλα, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα ο Ιταλός πρόεδρος θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας, οι οποίοι εευλπιστούν να λάβουν την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα