Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι ο Ερντογάν αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια – Χρησιμοποιεί το Σεράγεβο για να μιλήσει σε Τούρκους της Ευρώπης

Έτσι ο Ερντογάν αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια – Χρησιμοποιεί το Σεράγεβο για να μιλήσει σε Τούρκους της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Εκλογές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στην εύλογη απορία «σε ποιο τουρκικό εκλογικό σώμα θα μιλήσει ο Ερντογάν στο Σεράγεβο της Βοσνίας», όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή προεκλογική συγκέντρωση με τον «σουλτάνο» ομιλητή, η απάντηση δόθηκε από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Περίπου 2.000 Τούρκοι μετανάστες από την Αυστρία μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην πρωτεύουσα της Βοσνίας για να ακούσουν τον «πολυχρονεμένο» τους, στον οποίο έχει απαγορευτεί από την αυστριακή κυβέρνηση -με την οποία η Τουρκία έχει τις χείριστες σχέσεις- να μιλήσει σε αυστριακό έδαφος.

Την κινητοποίηση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Τούρκων ομογενών, η λεγόμενη «Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών», η οποία από την ημέρα που ανέλαβε ο Ερντογάν τα ηνία της γειτονικής χώρας μεταλλάχθηκε σε βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

«Πηγαίνουμε περίπου 2.000 άτομα στην εκδήλωση αυτή από την Αυστρία» δήλωσε ο Μπιλέτ Μπιλγκί, γενικός γραμματέας της εν λόγω «Ένωσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κουρίρ» της Βιέννης, η μεταφορά των Τούρκων μεταναστών από την Αυστρία στη Βοσνία χρηματοδοτήθηκε από χορηγούς του ισλαμιστικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που είναι κυρίως τουρκικές εταιρείες.

Το Σεράγεβο θα αντικαταστήσει τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα στο ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς η Γερμανία και η Αυστρία απαγόρευσαν τη διεξαγωγή τουρκικών προεκλογικών εκδηλώσεων.

Η διασπορά είναι σημαντική για τις εκλογές στην Τουρκία, αφού τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια Τούρκοι στη Γερμανία έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές, ενώ στην Αυστρία φθάνουν τους 110.000 ψηφοφόρους.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Η Άγκυρα συμπεριφέρεται σε αρκετές χώρες των δυτικών Βαλκανίων ως να είναι προτεκτοράτα της υπό σύσταση νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της.

Επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος στέλνει ακόμα ένα μήνυμα: Από τα Βαλκάνια -το μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης- μπορώ να «παίζω» με τις τουρκικές κοινότητες στο έδαφός σας.

Δεν είναι τυχαίο που ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, προειδοποίησε προ ημερών ότι εάν δεν κινητοποιηθούμε επαρκώς στα δυτικά Βαλκάνια, «τότε το κενό θα καλύψουν άλλες χώρες όπως η Τουρκία, και αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή».

Στη Βοσνία υπάρχει σημαντικός μουσουλμανικός πληθυσμός σερβικής καταγωγής. Οι Σέρβοι μουσουλμάνοι της Βοσνίας ήταν πρώην αιρετικοί χριστιανοί Βογομίλοι («Καθαροί»), οι οποίοι διώκονταν από τους Ορθόδοξους άρχοντες. Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν τη σημερινή Βοσνία, οι αιρετικοί εξισλαμίστηκαν μαζικά και από πρώην κυνηγημένοι εντάχθηκαν στις γραμμές των νέων κυρίαρχων Οθωμανών.

Οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας γνωρίζουν ότι είναι Σλάβοι και όχι Τούρκοι, εορτάζουν εξάλλου κάθε χρόνο την επέτειο του εξισλαμισμού τους και θεωρούνται από τους πλέον κοσμικούς μουσουλμάνους αν και μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας υφίστανται πιέσεις και προσηλυτισμό για να προσχωρήσουν στο ακραίο σουνιτικό Ισλάμ.

Το Σάββατο «αποκαλύφθηκε» και ένα -δήθεν- σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στο Σεράγεβο, το οποίο -υποτίθεται πάντα- πρόλαβε η τουρκική MIT. Παραμύθια με δράκους…

Σχετικά άρθρα