Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τζιχαντιστική Τζαΐς Αλ Ισλάμ στρατολογεί πρόσφυγες για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

Η τζιχαντιστική Τζαΐς Αλ Ισλάμ στρατολογεί πρόσφυγες για να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ, που εκκένωσε τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού (Ανατολική Γούτα) ύστερα από συνθηκολόγηση με τον συριακό στρατό και οι άνδρες της μεταφέρθηκαν στη τουρκοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία, ανασυντάσσεται με την προστασία και υποστήριξη του τουρκικού κράτους.

Η ηγεσία της Τζαΐς Αλ Ισλάμ εδρεύει τώρα στην υπό τουρκική κατοχή παραμεθόρια συριακή πόλη Τζαραμπλούς, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και στρατολογεί νέα μέλη μεταξύ των προσφύγων και των εκτοπισμένων, δίνοντας μηνιαίο μισθό 200 δολάρια.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ προσεγγίζει επίσης και οπλαρχηγούς μικρών ομάδων και τους καλεί να ενταχθούν στις γραμμές της.

Ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης, Ισάμ Μπουαϊντάνι, έκανε περιοδεία πριν μερικές ημέρες στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας και καλούσε πρόσφυγες και εκτοπισμένους να ενταχθούν στις γραμμές του για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με τοπικές πηγές δεν ανέφερε τίποτα για πόλεμο και ενάντια στο συριακό καθεστώς.

Προφανώς και η Τζαΐς Αλ Ισλάμ θα χρησιμοποιηθεί από το τουρκικό καθεστώς για να πολεμήσει ενάντια στις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Οι μισθοί που δίνει η οργάνωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι πληρώνονται από ξένη δύναμη, με τις υποψίες να τριγυρίζουν το τουρκικό κράτος.

Τα 200 δολάρια μπορεί να φαίνονται μικρό ποσό, αλλά στη Συρία ο μηνιαίος μισθός ενός δημόσιου υπαλλήλου είναι περίπου 50 δολάρια.

Το Ισλαμικό Κράτος, στις καλύτερες εποχές του, έδινε μέχρι και 450 δολάρια μηνιαίο μισθό στους ξένους τζιχαντιστές και περίπου 350 στους Σύρους.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ για χρόνια είχε προπύργιό της την περιοχή της Ντούμα στην Ανατολική Γούτα, την οποία παρέδωσε τον προηγούμενο μήνα στη συριακή κυβέρνηση μετά από συμφωνία.

Η συνθήκη προέβλεπε οι τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους να εκκενώσουν τη Ντούμα και να μεταφερθούν με ασφάλεια στη βορειοδυτική Συρία, σε εδάφη που κατέχονται από την Τουρκία και από τουρκόφιλες τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι η Τουρκία εποικίζει τα εδάφη που ελέγχει στη βορειοδυτική Συρία με τζιχαντιστές μισθοφόρους της και με τις οικογένειές τους, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός ισλαμιστικού ψευδοκράτους προτεκτοράτου της που θα περιλαμβάνει την επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Σχετικά άρθρα