Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FBI και αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης «ξεσκονίζουν» την Cambridge Analytica

FBI και αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης «ξεσκονίζουν» την Cambridge Analytica
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Προσωπικά Δεδομένα,

Έρευνα για την Cambridge Analytica, τη βρετανική εταιρεία η οποία βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου γύρω από τα δεδομένα των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, διενεργούν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της την Τρίτη η εφημερίδα The New York Times.

Όπως διευκρινίζει η αμερικανική εφημερίδα στο άρθρο της για την υπόθεση έχουν ανακριθεί πολλοί δυνητικοί μάρτυρες. Η Cambridge Analytica κατηγορείται ότι συγκέντρωσε και εκμεταλλεύθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθεί λογισμικό ικανό να επηρεάσει την πρόθεση ψήφου των εκλογέων για να επηρεαστεί η προεκλογική εκστρατεία του 2016, την οποία κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι άρχισε διαδικασία υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της και ότι αναστέλλει «αμέσως όλες της δραστηριότητές της», υποστηρίζοντας ότι «δυσφημίστηκε» παρότι επιδιδόταν σε δραστηριότητες που ήταν «νόμιμες».

Σύμφωνα με τους New York Times, η έρευνα επικεντρώνεται στις τράπεζες με τις οποίες συναλλασσόταν η Cambridge Analytica, στη χρηματοδότησή της και στη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook.

Ένας από τους ερευνητές είναι ο Μπράιαν Κιντ, ο οποίος ανήκει στη διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδια για τις υποθέσεις οικονομικής απάτης.

Στην έρευνα συμμετέχει επίσης τουλάχιστον ένας πράκτορας του FBI αρμόδιος για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα.

Σχετικά άρθρα