Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία «κόβει» διπλωματικές σχέσεις με Αμερική και Ισραήλ – Ανακάλεσε τους πρεσβευτές

Η Τουρκία «κόβει» διπλωματικές σχέσεις με Αμερική και Ισραήλ – Ανακάλεσε τους πρεσβευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπεκίρ Μποζντάγ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ίσως και παγκοσμίως. Η τουρκική κυβέρνηση ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες, διαμαρτυρόμενη για τις συγκρούσεις στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

Την ανάκληση των πρεσβευτών ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος κήρυξε και τριήμερο πένθος σε όλη την Τουρκία για τους 55 Παλαιστίνιους διαδηλωτές -ανάμεσά τους και τρομοκράτες της τουρκόφιλης οργάνωσης Χαμάς- που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο έδαφος του Ισραήλ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» και το κατηγόρησε ότι διαπράττει «γενοκτονία».

Πρόκειται για τον ίδιο Ερντογάν που σφαγιάζει τους Κούρδους όπου τους πετύχει, συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα και υποστηρίζει τον παγκόσμιο τζιχαντισμό.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς είναι παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η κυβέρνηση της Τουρκίας επίσης ανήκει στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Στα δέκα χρόνια που η Χαμάς κυβερνά τη Γάζα με ισλαμιστικό καθεστώς την έχει μετατρέψει σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Σχετικά άρθρα