Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο υποτακτικός της Μέρκελ πάει για Πρόεδρος της Κομισιόν

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο υποτακτικός της Μέρκελ πάει για Πρόεδρος της Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντέιβιντ Κάμερον,

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρότειναν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί στη χώρα του λόγω σκανδάλου, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Βρετανίας, η οποία τον θεωρεί “φεντεραλιστή” και όργανο της Μέρκελ, αν και το τελευταίο δεν λέγεται επισήμως.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας στον εκλεκτό της Μέρκελ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Βρετανία, μέσω του πρωθυπουργού της, απαιτούσε να μην είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε απομονωμένος και χωρίς τη στήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν αποδεχτεί τη γερμανική ηγεμονία και το τέταρτο Ράιχ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε ψηφοφορία των Ευρωπαίων ηγετών για την υποψηφιότητα Γιούνκερ την οποία έχασε με 26 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Μόνο ο Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ψήφισαν κατά της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Ο κεντροδεξιός Γιούνκερ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου η υποψηφιότητά του θα τεθεί υπό ψηφοφορία στις 16 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα