Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα “φοβάται” αύξηση εντάσεων στη Μέση Ανατολή λόγω Ιερουσαλήμ

Η Μόσχα “φοβάται” αύξηση εντάσεων στη Μέση Ανατολή λόγω Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μέση Ανατολή, Ντμίτρι Πεσκόφ, Παλαιστίνη, Ρωσία, Τελ Αβίβ,

Η Ρωσία εξέφρασε φόβους ότι τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, έπεται της απόφασης που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβριο να αλλάξει την πολιτική που ακολουθούσαν εδώ και δεκαετίες οι ΗΠΑ και να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Ναι, έχουμε τέτοιους φόβους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, απαντώντας στην ερώτηση εάν το Κρεμλίνο ανησυχεί ότι η κίνηση θα αυξήσει τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Εξάλλου, εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το Λονδίνο δεν σχεδιάζει να μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να διαφωνεί με την απόφαση των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα