Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτιμος διδάκτορας των Τούρκων ο Πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνοφ – Έβγαλε και λόγο υπέρ του Κεμάλ

Επίτιμος διδάκτορας των Τούρκων ο Πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνοφ – Έβγαλε και λόγο υπέρ του Κεμάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Γκιόργκι Ιβάνοφ, Σκόπια, Τουρκία,

Ο ρωσόφιλος και συνάμα θαυμαστής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκίας πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, έλαβε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στο γνωστό πανεπιστήμιο Τζουμχιουρέτ της Σεβάστειας, στην Τουρκία.

Ο Σκοπιανός οθωμανολάτρης Πρόεδρος Ιβάνοφ έδωσε μάλιστα και διάλεξη με θέμα «Ατατούρκ και η ‘Μακεδονία’».

Στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι αυτός ο τίτλος για αυτόν είναι ένα προνόμιο και τιμή, ειδικά στην πόλη αυτή στην οποία το 1919 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ατατούρκ ένα επαναστατικό συνέδριο που σηματοδότησε την έναρξη του αγώνα για ανεξαρτησία και του συντάγματος της Τουρκίας.

«Ο Ατατούρκ με το συνέδριο της Σεβάστειας απέδιδε στον λαό της Τουρκίας την κυριαρχία στα χέρια του.

»Πίστευε ότι ο μόνος τρόπος που η Τουρκία θα μπορούσε να γίνει ένα σύγχρονο έθνος, ήταν ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο δεν θα υπήρχε διαχωρισμός, αλλά ενότητα της εξουσίας συγκεντρωμένη σε μια ενιαία αρχή, που θα αντανακλά τη λαϊκή κυριαρχία.

»Ως εκ τούτου, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση προέκυψε ως όργανο που ελέγχει τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες.

»Ως εκλεγμένος πρόεδρος της Μεγάλης Συνέλευσης ο Ατατούρκ απέκτησε την τεράστια δύναμη που είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα», ανέφερε ο Ιβάνοφ, εξυμνώντας ουσιαστικά την πολιτική εκείνη του Ατατούρκ που στράφηκε κατά των χριστιανών της Ανατολής με αποτέλεσμα τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.α.

Πριν λίγο καιρό ο ίδιος Ιβανόφ είχε παινέψει την οθωμανική κατοχή στα Βαλκάνια ως μια περίοδο που οι διαφορετικές εθνότητες συμβίωναν ειρηνικά.

Σχετικά άρθρα