Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία δεν θα παραδώσει αντιαεροπορικά S-300 στη Συρία

Η Ρωσία δεν θα παραδώσει αντιαεροπορικά S-300 στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία τελικά δεν προμηθεύει με αντιαεροπορικά S-300 τη Συρία, ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Μόσχα, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ανακοίνωση ότι η Μόσχα δεν θα παραδώσει S-300 στη Συρία την έκανε ο προεδρικός σύμβουλος για στρατιωτικά ζητήματα, Βλαντιμίρ Κοζίν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

«Είναι εντελώς λάθος να συνδέουμε αυτό με την επίσκεψη Νετανιάχου, επειδή η συνέντευξη δόθηκε πριν την επίσκεψη του Νετανιάχου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ρώσοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχαν αφήσει να εννοηθεί στα μέσα Απριλίου, μετά το τελευταίο δυτικό χτύπημα, ότι η Ρωσία θα προμήθευσε με S-300 τους Σύρους συμμάχους της.

Μάλιστα, όπως είχε διαρρεύσει, η Συρία θα έπαιρνε δωρεάν μερικά μεταχειρισμένα αντιαεροπορικά συστήματα.

Στην όλη φημολογία που οργίαζε τις προηγούμενες εβδομάδες και κρατούσε σε αγωνία τους Σύρους έβαλε τέλος ο Κοζίν με τη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο Κοζίν έκανε σαφές μιλώντας στην εφημερίδα ότι η Ρωσία δεν θα παραδώσει S-300 στη Συρία και καμία σχετική συνομιλία δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός «διαθέτει ό,τι χρειάζεται».

Σχετικά άρθρα