Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

14χρονος Τούρκος από την Άγκυρα στο πλευρό των τζιχαντιστών της ISIS

14χρονος Τούρκος από την Άγκυρα στο πλευρό των τζιχαντιστών της ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Τουρκία,

Ο 14 ετών Ταϊλάν κάτοικος Άγκυρας, πριν από 45 μέρες έφυγε από το σπίτι του, πέρασε τα σύνορα και εντάχθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε ISIS σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Dogan.

Τραυματίστηκε στο πόδι όμως σε μία έκρηξη στην Συρία με αποτέλεσμα οι συναγωνιστές του φανατικοί μουσουλμάνοι να τον αφήσουν στα σύνορα με την Τουρκία και από εκεί να μεταφερθεί για θεραπεία στην Σανλιούρφα.

Ο πατέρας του ο Γιασάρ Γιαραντιλμίς τώρα κάνει έκκληση στις οικογένειες να είναι προσεκτικές στο θέμα της στήριξης των παιδιών τους.

Τον Μάιο ο Ταϊλάν που είχε εγκαταλείψει το σχολείο και δούλευε στο μεροκάματο, έφυγε από το σπίτι του στην περιοχή Αλτιντάγ της Άγκυρας, λέγοντας πως πάει στην δουλειά.

Συνεννοημένος όμως μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με άλλα 4 άτομα (ένας εκ των οποίων Αζέρος) πήγαν αρχικά στο Γκαζιάντεπ και μετά στο Κίλις.

Εκεί μαζί με τους άλλους με την βοήθεια λαθροδιακινητών, πέρασαν τα σύνορα μέσω της περιοχής Ελμπεϊλί, πήγαν στην συριακή πόλη Ράκα και εκεί εντάχθηκαν στις γραμμές της ISIS.

Ο πατέρας του, μη μπορώντας να επικοινωνήσει μαζί του, πήγε στην αστυνομία και δήλωσε εξαφάνιση.

Την τρίτη μέρα που αστυνομία και οικογένεια αναζητούσαν το παιδί, αυτό τους πήρε τηλέφωνο και τους είπε “Βρίσκομαι στην Συρία και δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω. Μην ανησυχείτε για μένα”.

Στις 23 Ιουνίου, στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή Ακτσάκαλε του νομού Σανλιούρφας, εντόπισαν ένα άτομο τραυματισμένο στην συνοριακή γραμμή με την Συρία.

Κάποια άτομα τους είπαν πως τραυματίστηκε σε μια έκρηξη που συνέβη στην πόλη Ράκα και ζήτησαν βοήθεια από τους στρατιώτες.

Τους είπαν πως το παιδί που ήταν λιπόθυμο λεγόταν Μεχμέτ Ελ Αχμέντ.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Ακτσάκαλε και μετά στο νοσοκομείο της Σανλιούρφας.

Εκεί οι γιατροί έκαναν επέμβαση στο πόδι του που είχε τραυματιστεί από θραύσμα στην έκρηξη. Όταν μεταφέρθηκε για νοσηλεία, ζήτησε το τηλέφωνο κάποιου και ενημέρωσε τον πατέρα του πως βρίσκεται στην Σανλιούρφα.

Σχετικά άρθρα