Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταηλίκια από τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Νταηλίκια από τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος συμμετείχε στην τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 στη Δυτική Σμύρνη. Παράλληλα όπως τόνισε ο ίδιος:

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο».

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατευτούν τα δικαιώματα της Τουρκίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον Ελεύθερο τύπο, ο Tούρκος αρχηγός στην ομιλία του προς τους στρατηγούς τόνισε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο ίδιος: «Από την πλευρά μας γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.

»Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων.

»Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες και η Τουρκία θα είναι η εγγύηση γι᾽αυτό».

Ακόμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με αποφασιστικότητα λαμβάνουν όλα τα μέτρα και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν γίνει πολύ ισχυρότερες

Επιπλέον, σύμφωνα με το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ανατολή”, ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υποστήριξε ότι οι εκκαθαρίσεις από τους κατηγορούμενους ως Γκιουλενιστές, αναβάθμισαν την ισχύ του Τουρκικού Στρατεύματος:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γίνει πολύ ισχυρότερες μετά την εκκαθάρισή τους από τα μέλη της FETO» και τόνισε ότι αυτό αποδεικνύεται μέσα από την άσκηση ΕΦΕΣ.

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε επίσης ότι, η εγχώρια παραγωγή οπλικών συστημάτων και κυρίως η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στην Εφρίν της Συρίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους.

Περίπου 7.500 στρατιωτικοί είναι σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Εξ’αυτών 945 είναι από: οι ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, το Μπαγκλαντές, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλγερία, τη Γεωργία, την Ιταλία, το Κατάρ, το Καζακστάν, το Κοσσυφοπέδιο, το Κουβέιτ, την Ουγγαρία, τα Σκόπια, τη Μαλαισία, τη Μογγολία, το Ουζμπεκιστάν, το Πακιστάν, Τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Η τελική φάση της άσκησης στην περιοχή Seferihisar ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 11 Μαΐου.

Σχετικά άρθρα