Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ανοίγει ιντερνετικό πόλεμο ο Ερντογάν μετά τον… βομβαρδισμό των “Tamam”

Πώς ανοίγει ιντερνετικό πόλεμο ο Ερντογάν μετά τον… βομβαρδισμό των “Tamam”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Διαδίκτυο, Εκλογές, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ πολέμιων και υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε από την Τρίτη στο Twitter, με όπλα τα hashtags #Tamam και #Devam και με φόντο τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Οι πολέμιοι του Τούρκου προέδρου επιδόθηκαν σε μπαράζ αναρτήσεων με την ετικέτα «tamam» («φθάνει» ή «αρκετά», στα τούρκικα), με αφορμή αναφορά του Τούρκου προέδρου, ο οποίος είπε σε προεκλογική ομιλία του ότι θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα εάν το έθνος του πει «tamam».

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν να αντεπιτεθούν και έστειλαν μαζικά μηνύματα στο Twitter με ετικέτα τη λέξη «devam» («κι άλλο», «συνέχισε», στα τούρκικα).

Η έκταση που έλαβαν οι αναρτήσεις, προκάλεσε την αντίδραση κυβερνητικών αξιωματούχων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, που κατήγγειλαν «συνωμοσία».

Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση υποστήριξε ότι τα μηνύματα στάλθηκαν από on-line bots που συνδέονται με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει.

«Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες» σχολίασε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και πρόσθεσε:

«Θα δούμε ποια απόφαση θα λάβει το έθνος την 24η Ιουνίου. Προβλέπουμε ότι θα είναι “devam”».

Σχετικά άρθρα