Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία προς Ισραήλ-Ιράν: Να δείξετε «αυτοσυγκράτηση»

Ρωσία προς Ισραήλ-Ιράν: Να δείξετε «αυτοσυγκράτηση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Την ανησυχία της για την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν εξέφρασε η Ρωσία, απευθύνοντας έκκληση στα δύο μέρη για αποκλιμάκωση και «αυτοσυγκράτηση» μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών υποδομών στη Συρία.

«Είναι πολύ ανησυχητικό. Πρέπει να γίνει δουλειά για την αποκλιμάκωση των εντάσεων. Ήρθαμε σε επαφή με όλα τα μέρη και τα καλούμε όλα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο επίσης υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, πως η Μόσχα είναι σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της εμβάθυνσης των σχέσεών της με το Ιράν, παρά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Αποκλιμάκωση της έντασης ζήτησε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Ο πρόεδρος ενημερώνεται τακτικά. Ζητεί αποκλιμάκωση της κατάστασης», αναφέρει το γραφείο του Μακρόν σε ανακοίνωσή του.

Όπως διευκρινίζει η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της ο Γάλλος πρόεδρος θα συζητήσει για τη Μέση Ανατολή σε συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αργότερα σήμερα στο Άαχεν στη Γερμανία.

Σχετικά άρθρα