Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δύο τζιχαντιστές στη Μοσούλη μετά την επιστροφή τους από την Τουρκία

Συνελήφθησαν δύο τζιχαντιστές στη Μοσούλη μετά την επιστροφή τους από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Τρίτη δύο τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ, λίγο μετά την επιστροφή τους από την Τουρκία.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Baghdad Today, ο αρχηγός της Αστυνομίας της επαρχίας της Νινευή, Χαμάντ Ναμές Αλ Τζαμπούρι, είπε ότι οι δύο τρομοκράτες «συνελήφθησαν στην περιοχή Σουμέρ της Μοσούλης μετά την πρόσφατη επιστροφή τους από την Τουρκία».

Όπως πρόσθεσε, οι συλληφθέντες «καταζητούνταν από την ιρακινή Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για τρομοκρατία».

Τη Δευτέρα ακόμα τρία μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνελήφθησαν σε ενέδρα που έστησαν τα ιρακινά στρατεύματα στην περιοχή Τζισρ Αλ Ρουμάνα στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ.

Οι τρεις τζιχαντιστές παραδέχθηκαν στις ιρακινές Αρχές που τους ανέκριναν ότι πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε τη στρατιωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη της, ωστόσο, χιλιάδες τζιχαντιστές συνεχίζουν τον αγώνα τους, είτε διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο στην έρημο και στα βουνά, είτε πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε πόλεις.

Σχετικά άρθρα