Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεξικό: Εντοπίστηκε μαζικός τάφος στο προπύργιο των καρτέλ ναρκωτικών

Μεξικό: Εντοπίστηκε μαζικός τάφος στο προπύργιο των καρτέλ ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καρτέλ Ναρκωτικών, Μεξικό,

Τα πτώματα 11 ανθρώπων εντόπισαν οι Αρχές της πολιτείας Μιτσουακάν στο δυτικό Μεξικό, στην ακτή του Ειρηνικού, μια περιοχή κομβική για τους μεξικανούς διακινητές ναρκωτικών και προπύργιο των σημαντικότερων καρτέλ.

Σύμφωνα με τοπική δικαστική πηγή, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τάφους, αλλά για απλούς λάκκους όπου πετάχτηκαν τα πτώματα στην περιοχή Σουδάδ Ιτάλγκο στην ανατολική Μιτσουακάν.

Η αποσύνθεση των πτωμάτων δεν έχει ακόμη επιτρέψει την ταυτοποίηση των θυμάτων με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνά τους χωρίς να αποκλείουν και νέα μακάβρια ευρήματα.

Εν τω μεταξύ, εκατό δημοτικοί αστυνομικοί συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή στο πλαίσιο της έρευνας για «φερόμενες διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και για συμμετοχή στην εξαφάνιση και τη δολοφονία ανθρώπων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Ασφάλειας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αναπτύξει χιλιάδες ομοσπονδιακούς αστυνομικούς και στρατό τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τα καρτέλ.

Την περασμένη εβδομάδα, 31 πτώματα είχαν βρεθεί σε ένα ράντσο στην πολιτεία Βερακρούζ, στο ανατολικό Μεξικό, όπου δραστηριοποιείται το εξαιρετικά βίαιο καρτέλ Ζέτας.

Η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 80.000 ανθρώπους ενώ 16.000 αγνοούνται, από τα τέλη του 2006σύμφωνα με επίσημη έκθεση.

Σχετικά άρθρα