Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Έξωση σε 75χρονο συνταξιούχο επειδή είναι καπνιστής

Γερμανία: Έξωση σε 75χρονο συνταξιούχο επειδή είναι καπνιστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Έξωση, Καπνιστής,

Δικαστήριο στη Γερμανία επικύρωσε την έξωση που είχε κάνει ιδιοκτήτρια διαμερίσματος σε ένα 75χρονο συνταξιούχο επειδή είναι καπνιστής.

Το Δικαστήριο έκρινε, πάντως, ότι ο 75χρονος συνταξιούχος ο Φρίντχελμ Άντολφ έχει το δικαίωμα να προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη, σε ανώτερο δικαστήριο, επειδή η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες καπνιστές στη Γερμανία.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού του έκανε έξωση μετά από καταγγελίες των ενοίκων της πολυκατοικίας, πως ο 75χρονος μανιώδης καπνιστής αρνείται να αερίσει το διαμέρισμά του για να περιορίσει τη… δυσοσμία από την κακή του συνήθεια.

Οι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας σημείωσαν ότι οι άλλοι ένοικοι διαμαρτύρονταν για την δυσωδία που γέμιζε το κλιμακοστάσιο κάθε φορά που ο 75χρονος άνοιγε την πόρτα του διαμερίσματός του.

Οι δικαστές τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν αφορούσε το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος κάπνιζε πολύ, αλλά ότι ανάγκαζε τους άλλους ενοίκους να υπομένουν τη δυσοσμία.

Το δικαστήριο του έδωσε διορία μέχρι το τέλος του χρόνου για να βρει άλλο διαμέρισμα και να φύγει.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα στη χώρα, καθώς εκτιμάται ότι με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος ακόμη και στα σπίτια.

Σχετικά άρθρα